Scapă de stres cu un duş


astratex.ro

STRES 

Termen general utilizat pentru orice factor din mediu (traumatism, emoții, frig, căldură etc.) capabil să provoace la om și la animale o stare de tensiune și o reacție de alarmă a organismului, determinând uneori îmbolnăviri grave.

Definiţie de pe site-ul dexonline.

Acum că am stabilit ce este stresul, pe voi cum credeţi că vă afectează?

Pe mine m-a urmărit ani la rândul. Şi jur că nu mi-a dat pace până nu i-am dat „ignore”. Şi foarte uşor, pas cu pas, gest cu gest, moment cu moment, am început să fiu un om fără stres. Şi vai ce bine poate fi.

Care-i legătura dintre duş şi stres?

Este una foarte simplă. Aşa am realizat eu cât de stresată sunt. La duş. Dar şi duşurile sunt de două feluri. Adică stresul se ameliorează în două situaţii diferite, care includ un duş.

Duşul natural

Fără săpun, fără prosoape.

Acel duş care-ţi plăcea enorm de mult când erai copil. Dar care-i oferea palpitaţii mamei tale. Duşul natural oferit de mama natură!

Când te prindea ploaia venind de la şcoală, când te prindea ploaia la un picnic în familie sau în timpul unei nunţi la ţară, exemplele pot continua. Cât de tare te stresai atunci?!

Te bucurai de moment, fiindcă ştiai că urmează o împopoţonare în vârful patului, acoperit de plapumă călduroasă şi eventual un ceai fierbinte sau o ciocolată caldă.

Acum, cât de tare te stresezi când vezi că te prinde ploaia pe drum?

Vai costumul meu, vai coafura mea, vai picioarele mele, vai să nu las urme prin casă!!!!

VAI!!!

Lasă ploaia să te cuprindă, nu rămâi statuie în ploaie, ci doar acceptă situaţia, fă un duş natural şi vezi cum stresul dispare pentru câteva momente! Când nu mai ai nici un gând, ci absorbi picăturile de ploaie ca pe ceva natural. Aşa a fost să fie.

Aşa cred că s-a gândit şi domnul de mai jos 😛 !

to wet

Duşul clasic

Acel duş care-l faci mai mult din obligaţie. Nici nu ai cum altfel, mai ales după o zi lungă de muncă 😛 .

Că nu ai timp să faci o baie lungă, am înţeles! Dar dacă şi duşul îl faci pe fugă, pana mea! Ştiu că-i duş, dar nu-i musai să fie scurt.

Intră la duş, poate nişte beţişoare parfumate prin baie, poate un pic de apă mai caldă, poate nişte geluri sau săpun mai special…. te poţi răsfăţa şi cu un duş.

Şi uită de gânduri la duş!

Lasă-ţi corpul să se răsfeţe, nu-l ţine încordat din cauza tensiuni cauzate de stres. Când îţi cureţi corpul de murdărie, curăţă şi mintea de gânduri rele şi griji. Dă-le drumul pe canal.

Vei fi mai uşor după un duş de acest gen.

fara stres

Stresul se diminuează în timp

Nu de la un duş la altul, ci în timp. Însă duşul poate fi un moment bun în care să ignori gândurile şi grijile care-ţi cauzează atâta stres.

Ca să nu mai menţionez din nou că stresul nu-i bun la casa omului. Vi-am mai zis asta, nu?!

ECHILIBRU! 😉

Voi cum staţi cu stresul? Ce metode pentru diminuarea stresului aveţi?

41 de gânduri despre “Scapă de stres cu un duş

  • Pe mine când mă loveşte stresul, mă opresc din orice activitate. Şi stau şi mă uit ori la tv, ori gătesc ceva uşor, ori ascult muzică, ori efectiv stau! Şi aştept să mă liniştesc ca să pot analiza tot ceea ce se întâmplă.

   Apreciază

 1. Ai mare dreptate. Apa îndepărtează energia negativă și face tranziția către o altă stare. De exemplu, ca practicant de yoga, ai nevoie să faci dimineața duș, pentru a îndepărta energia inertă a somnului și de a-ți trezi corpul și mintea, iar seara, pentru a îndepărta energia activă a zilei și a te curăța de tot ce ai acumulat pe parcursul zilei.

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte frumos. Nici nu ştiam de acest lucru. Eu văd apa ca pe un factor de curăţare. De aici şi metafora cu „curăţarea minţii” folosită în articol.

   Mulţumesc pentru informaţia nouă! 😉

   Apreciază

 2. Un dus racoritor si revigorant este cheia succesului meu pentru o zi torida, in care simt ca ma scurg prin gaurile din cada! :))))
  Eu de regula imi fac dusuri rapide, nu stau de lumanari sau de betisoare parfumate…la alea apelez cand fac o baie..mi se pare ca are efect si ma pot bucura mai mult de moment.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Plaja la picior | ADN de Femeie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s