Reţetă Snickers. Prăjitura Snickers. Cu un strat lipsă

Sunt fan al ciocolatei Snickers. Însă nu refuz nici prăjitura cu acelaşi nume. O serveam doar în prag de sărbătoare, poate şi fiindcă doar câteva persoane din familie fac această prăjitură Snickers.

Dar, am prins curaj şi am zis să încerc şi eu. Am căutat reţete pe internet, am notat ce am crezut eu că pot face şi am trecut la căutat ingrediente prin casă. Chiar nu ştiu cum ar ieşi o prăjitură pentru care să mă şi pregătesc înainte.

Aşa se face că ingredientele avute în casă, nu au potrivit în întregime cu gramajul necesar. Şi mă aşteptam să iasă ceva pe jumătate bun. Însă am fost surprinsă de cât de bun a ieşit totul. Noroc că am notat toate gramajele.

Am mai menţonat cât de important este un cântar de bucătărie, nu?!

Ingrediente şi gramaje proprii:

Blat:

 • 8 albuşuri de ou
 • 170 gr de zahăr brun
 • 200 gr de sâmburi de nucă
 • 100 gr de făină
 • 1 plic de praf de copt

Crema de caramel:

 • 260 gr de zahăr normal
 • 200 gr de unt
 • 130 gr de alune (am folosit ce am avut, adică prăjite şi sărate)
 • 8 gălbenuşuri de ou

Glazura de ciocolată:

 • 240 gr de ciocolată avută prin casă- de toate soiurile
 • 30 gr de unt

Blatul

În reţeta originală se cerea nucă măcinată. Eu am avut doar sâmburi de nucă şi o râşniţă de cafea pe care să o folosesc. Am pus în ea sâmburi de nucă în ture, cu câte două linguri de zahăr brun din gramajul alocat blatului. Dacă aveţi deja nucă măcinată sau ustensilă pentru măcinat, treceţi peste aceste rânduri.

Cele 8 albuşuri de ou le-am mixat într-un vas înalt, până s-a format acea spumă consistentă şi fermă. Apoi am adăugat pe rând zahărul brun, în timp ce mixam. Iese o compoziţie lucioasă, peste care se adaugă nuca, făina şi praful de copt. Se amestecă încet şi rezultatul se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

La cuptor pentru 20- 25 de minute.

Crema de caramel

Cât timp s-a copt aluatul, eu am început să pregătesc crema de caramel.

Mai întâi am folosit mixerul pe gălbenuşuri şi jumate din cantitate de zahăr alocată (adică 130 gr- chiar cântărite). Apoi, m-am distrat cu caramelul. Nu mă omor după acest procedeu, nu am nici oală cu fund dublu. Aşa că, am folosit lingura de lemn, pentru a se carameliza uniform zahărul pus pe foc (130 gr) într-o oală normală . Chiar dacă asta a însemnat cristalizarea caramelului.

Când totul a fost topit, am adăugat untul şi am continuat să amestec în oală. Când s-a topit untul, am adăugat amestecul de gălbenuş. Am amestecat bine şi apoi am adăugat alunele. Amestecul a stat pe foc şi am învârtit constant în el, până când s-a legat tot şi s-a format ca un fel de budincă.

Oala am etalat-o iar pe pervazul geamului, ca să stea la răcit. Temperatura de afară era mai propice decât cea din frigider. Şi nu cred că ar fi prins bine la frigider o oală cu cremă fierbinte.

Lângă cremă, am pus şi blatul la răcit. Tot pe geam 😉

Şi când totul s-a domolit, am turnat direct crema peste aluat în tavă. Oricum trebui să stea la rece, aşa că am zis să o las în tava în care s-a copt aluatul.

Glazura de ciocolată

Aici am avut doar de topit ciocolata împreună cu untul, în cuptorul cu microunde.

Apoi am luat cu mine vasul şi am turnat ciocolata de sus, peste prăjitură. Adică, în timp ce turnam, ciocolata se şi răcea, procedeul având loc pe geam afară :))))

Un strat lipsă

Şi ceea ce am gustat eu, şi ceea ce am găsit pe internet, avea încă un strat de ciocolată albă. Strat ce venea direct peste blat, sub stratul de cremă de caramel.

Nu neg, sunt fan ciocolată, dar chiar atâta nu prea îmi place la o prăjitură. Mai ales fiind în varianta clasică, ciocolată simplă. Fac acum şi nazuri 😛

Prăjitura Snickers

Aşa arată secţiune din prăjitură, după ce a stat 3 ore la frigider. Are nevoie de timp, ca să se închege crema de caramel şi glazura de ciocolată.

A ieşit o prăjitură excelentă, care are texturi combinate pe placul nostru şi nu este nici atât de dulce pe cât am consumat în alte ocazii.

Sigur o să mai fac această reţetă. Ca să îi ţină companie şi prăjiturei Izaura.

Cum vi se pare reţeta de la prăjitura Snickers prezentată aici?

7 Comments on “Reţetă Snickers. Prăjitura Snickers. Cu un strat lipsă”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.