Pandişpan cu vişine şi ciocolată

La cât de mult iubesc ceea ce pot face cu vişinele, acest pandişpan cu vişine şi ciocolată este un maaare succes în bucătăria mea.

Reţeta acestui preparat este asemănătoare cu reţeta pentru pandişpanul cu cireşe, dar este mult mai bun rezultatul. Îmi place tare mult contrastul dulce-acrişor într-un desert. Şi de aceea am ales să fac acest desert cu vişine.

Este un desert tare drag mie, fiindcă îmi aduce aminte de perioada petrecută în maternitate cu ambii copii. Atât după prima naştere, cât şi după a doua, pandişpanul cu vişine a fost desertul pe care l-am cerut celor care au venit în vizită. Dacă tot mă întrebau ce să îmi aducă, eu le-am dat de lucru 😉

Mai găsiţi un alt desert cu VIŞINE pe blog, dar este o nebunie de desert.

Am mai încercat şi un dulce acrişor cu vişine şi coacăze negre. Un fel de dulceață aromată și  delicioasă. Acest amestec este perfect pentru a fi folosit pe post de umplutură în cornul dulce cu gem sau cornuleţele fragede cu unt.

În acest preparat de pandişpan folosesc vişinele proaspete şi sucul lăsat de cele pregătite pentru o nouă tură de dulceaţă.

Ingrediente necesare pentru pandişpan cu vişine şi ciocolată

  • 10 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de făină
  • 1 lingură de ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1/2 esenţă de vanilie
  • vişine fără sâmburi- cantitatea, după preferinţe
  • 200 gr de ciocolată neagră

Cum am făcut eu

Am separat gălbenuşul de albuş.

Albuşul într-un bol înalt, mixat bine, apoi adăugat 5 linguri de zahăr şi mixat până devine lucios şi cremos amestecul.

Gălbenuşul într-un bol. Adăugat 5 linguri de zahăr, 1 lingură de ulei (se poate şi unt topit), 1/2 plic de praf de copt,  1/2 esenţa de vanilie şi mixat până devine cremos amestecul.

Se toarnă amestecul de gălbenuş peste cel cu albuş, se adaugă treptat făina şi se amestecă de jos în sus.

Aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Vişinele au nevoie de un strat de făină simplă, pentru a nu se lăsa pe fundul tăvii de copt, prin aluat. După ce am dat vişinele prin făină, le-am pus ici-colo peste aluatul din tavă.

aluat cu visine

La cuptor pentru 20-30 de minute!

prajitura cu visine

pandispan visine

Hai cu ciocolata!

După ce s-a răcit pandişpanul, am încercat să tai cât mai uniform porţiile. Au ieşit aproape pătrăţoase.

Am topit ciocolata la cuptorul cu microunde şi apoi am luat fiecare bucată de pandişpan şi am pus cu partea fără vişine în ciocolată. Adică cu partea nivelată 😛 Partea cu vişine este mai cu „dâmburi” .

După ce le-am oferit un strat de ciocolată, a trebuit să găsesc o cale de a le oferi timp să se aşeze şi să găsesc un loc unde să nu fie la îndemâna copiilor. Mirosul din bucătărie era divin şi tentaţia mare!

Pentru a-i oferi pandişpanului şi mai mult gust dulce-acrişor, am luat din sucul de vişine lăsat de oala ce aştepta să fie pusă la foc pentru dulceaţă, şi am pus peste bucăţile de pandişpan cu vişine şi ciocolată. Ca un fel de însiropare.

Şi a ieşit asta!

pandispan cu visine si ciocolata pandispan cu visine

Unele porţii erau prea mari, aşa că am ales să le tai după ce au avut acel strat de ciocolată, pentru a fi mai uşor de servit 😉

Acest pandişpan nici că nu se putea să fie mai delicios!

Cum vi se pare reţeta?

Vezi aici cum am facut reteta simpla de pandispan cu visine  : )

 

3 Comments on “Pandişpan cu vişine şi ciocolată”

  1. Arată divin. Gustul sunt convinsă că e pe măsură. Rețeta e destul de „basic”, o ştiu de mică de cand bunica ne-o pregătea cu atat drag. În bucătărie, mirosul de pandişpan copt şi aroma vişinei e pur şi simplu îmbătător. E basic dar câteodată vorba aceea less is more, simplu şi gustos ce mai !

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.