Ce mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia

În această vară am auzit foarte multe despre aronia. Cât este de benefică și cât de indicat ar fi să consumăm acest fruct special. Și când am prins ocazia, am comandat și eu suc de aronia. Dar mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia câteva aspecte destul de importante pentru mine.

Sucul a venit la câteva zile după ce l-am comandat. Este suc obținut prin presare la rece, nu conține apă, zahăr, conservanți sau alți aditivi sintetici, si nici nu este obținut din concentrat. Cam așa sunt toate sucurile ce le-am comandat de la Sucurile Rodaș.

Am comandat două sticle de 500 de ml de suc de aronia, fiecare costând 21 ron. Livrarea s-a făcut personal, firma producătoare fiind una locală (big like for that).

Înainte să scriu ce mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia, hai să îți zic de ce am ales să comand acest produs.

 Sucul de aronia este bogat în:

  • vitamina P, vitamina E și C, antioxidanți, acizi organici, caretonoide, minerale esențiale.

Fructul este unul clasat în primele 10 produse din lume la conținutul de antioxidanți. Fiind de 15 ori mai bogate decât afinele în antioxidanți. Fructele de aronia se coc toamna, în luna septembrie, și sunt renumite pentru conținutul caloric redus, însă bogat în nutrienți importanți și fibre dietetice.

Beneficiile consumului de aronia:

  • stimulează digestia și remediază problemele de natură digestivă, are un puternic efect antioxidant, fortifică sistemul imunitar, scade riscul afecțiunilor cognitive, îmbunătățește vederea, reglează tensiunea arterială, au un efect antibacterian, sunt benefice pentru diabetici.

mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia suc de aronia presat la rece

Mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia…

Aspectele menționate de mine mai jos sunt unele ce mi-ar fi fost de folos. Tot aș fi cumpărat sucul, dar nu 2 sticle din start :))

Sucul este unul ce are miros și gust ciudățel. Am asociat mirosul cu cel de la sfeclă. O gură de suc dă senzația de uscat în gură, chiar îmi lasă gura apă după… Și o senzație ciudată ce se simte pe limbă, gingie și dinți.

Mna, pot înțeleg de ce. Doar este un suc ce nu conține zahăr, apă, conservanți, coloranți sau aditivi. Însă greu de convins copii să consume acest suc.

Eu credeam că o să fie floare la ureche să le dau suc. Dar până la urmă am ajuns să caut modalități de a-i ”păcăli”. Și a ajuns sucul să fie adăugat în smoothie și ceaiuri. În ceai am folosit îndulcitor grecostevia ca să fie combinația acceptată de copii.

Iar pentru smoothie mă folosesc de câteva din ideile de smoothie pentru copii ce le-am încercat pe parcurs. În final contează să încerce acest suc, pentru a putea observa dacă are sau nu efect asupra lor. 😛 ce ciudat a sunat asta.

Sper doar să nu aibă aceeași soartă ca atunci când au încercat lapte de măgăriță. 

Aspectele menționate de mine legate de sucul de aronia or fi scrise pe undeva… sper. Eu însă nu le-am văzut. Bine, nici nu am căutat mult. M-ar fi ajutat și m-ar fi pus în temă. Acum caut rețete de acadele sau desert în care pot folosi sucul de aronia. Ceva recomandări?

Tu ai încercat sucul de aronia? Ce părere ai?

16 Comments on “Ce mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia”

  1. Auzisem că sucul de aronia e foarte sănătos! Am apelat și eu la el mai demult (concentrat), dar era și un suc tare bun la hypermarket (înlocuitor pentru sucurile nesănătoase spre ex).

  2. Nu am mai auzit de acest suc pana acum. Cert este ca mi-ar fi tare greu sa-l beau. Am mai avut cateva tentative de sucuri gen sfecta rosie care stiu ca este sanatoasa, dar efectiv imi venea inapoi. Nu pot ….

    1. Eu am tot auzit pe la tv vara aceasta despre aronia. Si acum, pentru a acoperi mirosul si gustul, sunt destule variante. La cat se sanatoasa se vrea aronia, pot trece peste mici aspecte incomode 😛

  3. Nu am gustat sucul de aronia dar as fi curioasa sa incerc. Cel mic nu stiu daca ar accepta, e destul de pretentios dar ideea cu smoothie-urile e buna,

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.