Jocuri și cărți fără vârstă

S-a activat iar atipicul în mine și vin cu acest articol+clip despre jocuri și cărți fără vârstă.

Pentru că am fost în vizită la Jucării Vorbărețe și fiindcă am avut câteva ore la dispoziție pentru a parcurge magazinul și oferta lor de produse, am ales jocuri și cărți și am și filmat acolo (e mai liniște ca la mine acasă).

6 martie a fost ziua în care la magazin s-a sărbătorit în avans ziua femeii. Astfel că doamnele sau domnișoarele care ajungeau la magazin primeau o atenție din partea echipei. Iar eu m-am strecurat cu o mică atenție extra, sub forma fursecurilor delicioase cu unt de arahide.

Din dorința de a oferi ceva celor din jur și cu scopul de a aduce mai multe zâmbete și gânduri senine. De aceea am scos fursecurile la înaintare!

Făcute cu drag, coapte cu răbdare, glazurate cu zâmbetul pe buze, împachetate în echipă (eu și băiatul). Sper să fi fost pe placul doamnelor ce au fost în magazin.

Cum știi că vei pune zâmbetul pe buzele celui ce va primi ceva inedit?

Pentru că tu zâmbeai atunci când ai făcut sau cumpărat acel ceva pentru persoana dragă!

Gesturile transmit. Obiectele transmit. Transmitem fără să vrem emoții și gânduri celor ce sunt vizați. Așa că un pic de atenție și conștientizare nu strică 🙂

fursecuri la jucarii vorbarete

* eu și Petra Boantă

Jocuri și cărți fără vârstă

Revenind la scopul inițial al acestui articol. Clipul de mai jos este mai mult decât suficient pentru a susține ceea ce am vrut să transmit.

Însă, dacă e mai greu  de urmărit clipul, scriu aici ideile principale

Sunt multe jocuri și cărți ce au recomandare de vârstă, în special pentru copii. Și trecem cu vederea foarte repede peste unele aspecte. Căci se poate întâmpla să se potrivească un joc sau o carte ce este etichetată ca fiind recomandată pentru copii mici, dar potrivită șo pentru copii mai mari ca vârstă în ani. Aici fiind vorba mai multe despre dezvoltarea emoțională.

La fel, se pot găsi jocuri și cărți ce ar merge pentru copii mai mici chiar dacă sunt etichetate ca fiind potrivite pentru copii mai mari.

Știi cine trebuie să decidă?

Părintele!

Să treacă peste recomandare de vârstă și să studieze jocul sau cartea și apoi să decidă dacă se potrivește copilului. Sau dacă poate crea ceva inedit cu acel produs. Sau dacă se poate juca sau deconecta și el cu ajutorul acelor produse.

Ce apare în clip

Pe blog am mai multe articole dedicate produselor găsite la Jucării Vorbărețe – le găsești aici!

Cât despre ceea ce ziceam în clip, despre cărțile de parenting, vezi articolul scris înainte de a începe să lucrez cu mine – De ce nu pot citi cărți de parenting?

Cu ce am venit acasă

Oricât mi-aș fi dorit să vin cu toate, am realizat că este prea mult de dus financiar. Deh, înțeleg și sunt de acord cu prețul. Și voi cumpăra pas cu pas ceea ce am prezentat în clip.

Azi am venit acasă cu BrainBox Invenții și cu cartea Cronicile pădurii. Și e bine!

Jocul deja a fost testat și este pe placul nostru. Cartea urmează în weekend să fie citită.

Concluzia:

Mai merg la Jucării Vorbărețe!

Tu ce părere ai despre aceste jocuri și cărți fără vârstă?

Jocuri și cărți fără vârstă

16 Comments on “Jocuri și cărți fără vârstă”

  1. Foarte, foarte interesant articolul tau! Datorita acestui material stiu acum ce sa ii mai cumpar nepotelului meu in perioada urmatoare. Abia astept!

  2. Si eu cred ca sunt utile astfel de jocuri! Nu stiam pana acum despre”Jucarii vorbarete” dar ma bucur ca ai si filmat pentru ca in acest fel am vazut exact ce si cum!

  3. Nu știam de ”Jucării vorbărețe” dar mi s-a părut tare interesant tot ce i povestit.
    M-ai inspirat pentru un cadou de ziua nepoțelului meu care este peste câteva zile.
    Mulțumesc!

  4. Am auzit numai lucruri bune despre jucăriile vorbărețe!Și îmi place ceea ce transmiți și ceea ce creezi!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.