Logic că ne place Logico Piccolo

Credeam că am trecut la partea de jocuri complexe, de jocuri de societate, de activități individuale. Asta fiindcă ai mei copii sunt destul de măriciei. De aceea surpriza a fost mare când am văzut câte de atrași sunt de Logico Piccolo. 

Fetița a fost încântată încă de la prima planșă parcursă, iar băiatul deja își rezervase jocul după ce terminăm noi cu el. Băiatul poate citit, așa că el și-a dorit să îl parcurgă singur. Însă am reușit să ne jucăm și împreună, și să transformăm jocul într-o provocare adaptată pentru fiecare.

Așa se întâmplă atunci când de la materialul de bază pot dezvolta jocuri și activități mai complexe. De aceea menționasem mai sus că m-a surprins jocul, eu văzându-l ca unul pentru copii mai mici. Tebuie să îmi repet mai des să nu judec o carte după o copertă sau un joc după vârsta recomandată!

Logic că ne place

Eu am ales Setul cu ramă și planșele pentru Engleza pentru începători și planșele cu Limbaj. Povești ilustrate

Recomand ca măcar unul din produsele ce conține planșe să aibă și rama pentru a putea fi complet jocul. Eu mă gândesc să mai comand o ramă, ca să ne putem juca simultam pe aceleași planșe.

Cum funcționează?

Planșa din setul ales se pun în ramă și se urmează pașii/cerințele citite pe planșă.

De exemplu, citesc prima propoziție de pe planșa de la enegleză, o traduc și căutăm butonul care se potrivește cu propoziția și îl urcăm unde se cere – planșa din imagine este cea cu ”răspunsurile”.

Este genul de joc care nu îți dă mură-n-gură totul. Provocare a fost să trec de ceea ce mi se părea ”logic” dpdv al culorilor la unele planșe. Cum este exemplu cu prima propoziție din planșa cu enegleză. Sau, ”blue” este subliniat cu galben și butonul galben este cel corect pentru propoziția cu ”this pair of jeans is blue”.

Însă așa se exersează concentrarea și atenția la detalii.

cum functioneaza logico piccolo joc cu plansa si rama logic că ne place

Logic că ne place așa!!! 

De pe site-ul editurii îți recomand și aceste materiale – Povești pentru toată familia.

Și aici îți prezint un pic mai amănunțit aspectul legat de catalogare la prima vedere a jocurilor – Jocuri și cărți fără vârstă

Cum ți se pare jocul Logico?

Ce alte jocuri ne-ai recomanda?

5 Comments on “Logic că ne place Logico Piccolo”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.