Colecția de cărți Erus

Cum să nu scriu despre Erus?! Personajul ce i-a deschis apetitul de carte băiatului meu de 10 ani. Prima carte i-a fost oferită cadou de nașa lui. În primă fază a fost atras de partea grafică a cărții. Apoi, pagină cu pagină l-am văzut tot mai absorbit și mai interesat de călătoriile lui Erus.

A ajutat și faptul că în acele momente avea de făcut rezumatul unei cărți citite, pentru orele de lectură de la școală. Astfel că i-a fost mai ușor să facă rezumatul unei cărți ce i-a plăcut și i-a fost de interes.

Și, de la prima carte până la ”aventuri” prin librării pentru a-l găsi pe Erus a fost doar un pas. Dap, am ales să le căutăm în librărie, fiindcă am vrut să parcurgă câte un volum pe rând, fără a fi tentat să citească un pic de aici și un pic de acolo.

Colecția o poți găsi aici.

Momentam avem primele patru volume:

  • Erus și Valea Răbdării
  • Erus și Valea Recunoștinței
  • Erus și Valea Generozității
  • Erus și Valea Iubirii

colectia de carti pentru copii cu erus

Ce găsești în călătoriile lui Erus?

Călătoria sa este plină de învățăminte și povețe dar și de momente hazlii și pură bucurie. Însoțită și de o ilustrație de excepție, aventura lui Erus te transpune foarte ușor într-o lume de basm mirific, o lume a copilăriei și a imaginației. Cartea se adresează copiilor între 5 și 12 ani dar și copiilor ascunși în toți adulții. Iar învățăturile regăsite în ea nu au vârstă.

Pe băiat l-a ajutat foarte mult:

  • faptul că se poate regăsi în aventurile și trăirile lui Erus
  • faptul că aventurile aveau sens pentru el
  • faptul că a găsit un echilibru între logică și magie
  • faptul că în fiecare aventură a găsit un personaj ce a evoluat și a găsit cum aventura de dinainte i-a folosit pentru aventura în curs.
  • faptul că a găsit și grafica generoasă, astfel încât tabloul să fie unul complet.

Te va surprinde și faptul că autorul este român și că are multe recomandări și că are și multe materiale ce îl fac un om de urmărit și apreciat: ALEC BLENCHE. Găsești pe site-ul său, viataverdeviu.ro mai multe informații.

Cărți pentru copii și nu numai

În articolul Cărți pentru copii cu vârsta între 4 și 9 ani și articolul Jocuri și cărți fără vârstă am scris care este impactul poveștilor în viața noastră, în special a copiilor.

Mai este și articolul cu Povești pentru toată familia unde vei vedea cum bazele poveștilor pot aduce la iveală trăiri și gânduri ce înainte nu aveau o formă ce să poată fi exprimată.

Cum a fost și cazul colecției cu aventuri ale lui Erus, acestea au fost baza de la care eu cu băiatul am purtat discuții ce altfel nu cred că erau inițiate. Căci neavând la ce să ne raportăm, greu să găsești contextul în care să vorbești despre unele subiecte… nu?!

Crezi că această colecție de cărți te-ar cuceri și pe tine?

7 Comments on “Colecția de cărți Erus”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.