Aromaterapie în mașină

A început cu uleiul de lavandă și a continuat cu uleiul de mentă. Mă bucur că am reușit să fac un soi de aromaterapie în mașină cu ai mei copii. Că doar am început să folosim mașina tot mai des de când a început clasa a 5-a.

În 2020 am intrat în lumea uleiurilor, prin intermediul Monicăi. Despre subiectul acesta am scris în articolul – Uleiuri esențiale între trend, mlm și sănătate.

Monica Vigu este ”furnizorul” meu în ceea ce privește uleiurile. Eu sunt doar consumator și uneori promotor al uleiurilor folosite. Ea face magia să ajungă unde trebuie.

Am vrut să scriu despre aromaterapie în mașină fiindcă într-o zi eram într-un magazin unde se simțea miros de lavandă, iar ai mei copii au remarcat că miroase ca în mașina noastră : ))))

Eu ador lavanda. De aceea atunci când Monica mi-a dat o sticluța mică de ulei, am zis că nu am nimic de pierdut dacă încerc. Și cum în mașină cu ai mei copii apar de multe ori situații ce mă pot face să îmi pierdut cumpătul ( Refuz să fiu arbitru între copii), acolo am început să o folosesc.

Aromaterapie în mașină

La început a fost foarte instens mirosul de lavandă. Și am folosit doar o picătură. Pe ai mei copii i-a ”lovit” mirosul de i-a ținut ocupați pe banchetă cu găsirea unor metode să nu-l mai simtă atât de tare. După câteva sesiuni de plimbare și aromaterapie în mașină cu ulei de lavandă, s-au obișnuit și ei, și eu.

Atunci am reușit să îi observ și impactul. Beneficiile:

ulei de lavanda

Dap, mă ajută enorm la calmare. Folosindu-l doar în mașină, pot zice că mă ajută să mă concentrez mai bine pe drum, traseu, copii, ce am de făcut. Încă nu l-am încercat în apartament, fiindcă vreau să le iau pas cu pas. Ducând sticluța pentru a o încerca și în casă, mi-am dat seama că am uitat complet de ea. Pe când în mașină îmi este mai la îndemână și este asociată și cu o stare de bine în trafic.

Când am terminat sticluța mică (pun poză mai jos cu ea), am ajuns la Monica pentru un material și am luat o sticluță mai mare PLUS ulei de mentă.

Eram în perioada de recuperare după virus (martie 2021) și eram deschisă la orice. Cam ăsta-i parte din efectul izolării. Mi-a sugerat Monica să încerc uleiul de mentă și mă bucur că am avut minte să accept.

Accest ulei l-am folosit și în mașină și în casă. Mai mult în camera băiatului, căci el avea nevoie. Și ne-a prins tuturor foarte bine.

ulei de menta

Uleiul de mentă ne-a ajutat la energizare și desfundarea sinusurilor. O picătură la încheietura mâinilor este un boost mai bun ca oricare cafea (pentru mine).

Ce nu fac aceste uleiuri?

 • nu vindecă miraculos nimic;
 • nu iau durerea cu mâna;
 • nu înlocuiesc un stil de viață echilibrat;
 • nu înlocuiesc tratamentele medicamentoase primite în urma unui consult medical de specialitate;
 • nu fac concurență cu uleiurile chimic parfumate, fiindcă nici nu se compară; – sunt uleiuri esențiale naturale;
 • nu îți golesc portofelul fără motiv- prețul lor este justificat, doar că este mai greu de acceptat și măsurat pe termen scurt;
 • nu te transformă în vraci dacă le folosești și îți fac ție bine;
 • nu te fac mai deștept/deșteaptă fiindcă ai ales bine de data aceasta;
 • nu crează dependență;
 • nu te transformă în vreun guru ”uleios” și nici în agent de vânzări : )

Totul cu măsură și rezultatele vor apărea în timp, nu?!

aromaterapie în mașină cu copiii

Eu voi continua să fac aromaterapie în mașină cu ai mei copii.

Având acces la informație și răbdare oferită de Monica Vigu, îmi este mult mai ușor să mă decid când, ce și cum să folosesc astfel încât să îmi fie bine!

Tu în ce locuri ai folosi aromaterapia?

9 Comments on “Aromaterapie în mașină”

 1. Și noi folosim uleiul de lavandă, în special în aparatul de aromaterapie. Ne place foarte mult și ne ajută contra insomniei.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.