Produse ecodesign și inițiative de sustenabilitate. Încă un motiv să cumperi de la Decathlon

Aveai nevoie de încă un motiv să cumperi de la Decathlon? Poate noile produse ecodesign și inițiative de sustenabilitate te vor convinge.

Mesajul de transmis mai departe: Planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o!

În acest material am ales să îți fac cunoștință cu noul serviciu creat de companie în cadrul inițiativei de sustenabilitate Decathlon: BuyBack!

Deoarece am menționat și produse ecodesign Decathlon îți las aici și detaliile aferente:

” Echipele noastre care se ocupă de conceperea produselor nu doar propun produse sportive tehnice, dar, până în 2026, își iau angajamentul ca 100% dintre produsele noastre să fie concepute eco.

Ești o persoană pasionată de mediul înconjurător și îți dorești ca ceea ce cumperi să fie produse ecologice sau produse care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului? Decathlon a găsit soluția pentru a crea produse din materiale reciclate, astfel încât să poată reduce impactul asupra mediului pentru fabricarea echipamentelor sportive și pentru crearea accesoriilor. Iar, pentru a veni în sprijinul tău, am creat această categorie dedicată unde vei găsi doar produse ecodesign realizate din produse reciclate și care respectă reglementările în vigoare. Alege ceea ce ai nevoie la prețuri mici și contribuie la un mediu de viață mai sănătos. ”

BuyBack Decathlon

buyback decathlon

Decathlon poate decide să cumpere în sistem Buy Back un produs marcă proprie, atunci când îi propune unui Client Vânzător achiziționarea articolului său sportiv second-hand.

Clientul Vânzător va primi un card cadou Decathlon corespunzător valorii pentru care a fost răscumpărat produsul acestuia de către Decathlon.

Cardul cadou poate fi folosit în decurs de 2 ani în orice magazin Decathlon sau magazin online.

Exemplu personal

Bicicleta băiatului meu este cumpărată din Decathlon. Acum doi ani a avut loc achiziția și de atunci a cam crescut băiatul. Fizic. S-a înălțat bine de tot. Mai are un pic și își pune genuchii pe ghidon. Așa că e normal să ne gândim că în câteva luni îi vom schimba bicicleta. În PauzaPrinMiscare în familie  fiecare are bicicleta lui.

Așa că, voi lua bicicleta veche, voi merge cu ea în Decathlon pentru evaluare și vom cumpăra una nouă cu ajutorul cardului cadou oferit de sistemul BuyBack.

Inițiative de sustenabilitate

initiative de sustenabilitate ecodesign decathlon

Pentru a completa ieșirile cu noua bicicletă, vom  alege și noile produse ecodesign prezentate de Decathlon.

  • Tricoul Arpenaz pentru băieți, cu un design modern este conceput pentru a garanta confort și libertate de mișcare – Bumbac ecologic și poliester reciclat.
  • Încălțăminte cu sistem de încălțare rapidă, disponibil și în varianta impermebeabilă –  Cauciuc reciclat (30%) și vopsea care presupune un consum redus de apă.

Evaluarea ecologică este un demers care constă în măsurarea cu precizie a impacturilor asupra mediului ale unui produs în toate etapele ciclului său de viață (schimbare climatică, epuizarea resurselor fosile, poluarea apelor etc.). În timpul evaluării unui produs, ținem cont de extracția materiei prime, transportul său până la uzina care o prelucrează, transformarea în sine, fabricarea, transportul produsului finit, utilizarea sa și sfârșitul vieții sale.

Pentru a veni în completarea acestor inițiative de sustenabilitate îți recomand să parcurgi și materialul acesta – Evaluarea impactului produselor noastre asupra mediului

Cum sună viitorul

Sună bine. Sună a speranță. A optimism.

Mai ales dacă este să ne luăm după aceste inițiative de sustenabilitate, cât și după mai multe știri din domeniu.

”Două treimi dintre companiile intervievate în cadrul unui studiu spun că au deja un buget de investiții pentru a dezvolta inițiative de sustenabilitate în următorii trei până la cinci ani, potrivit raportului European Green Deal Survey 2021, realizat de PwC.”

Multe sunt de scris, de dezbătut, de rezolvat. Toate nu se pot în același timp sau în timp scurt. Pas cu pas și alegere cu alegere putem face diferența.

Ție cum ți se par aceste inițiative?

9 Comments on “Produse ecodesign și inițiative de sustenabilitate. Încă un motiv să cumperi de la Decathlon”

  1. Mulțumesc pentru sfaturi , chiar îmi plac foarte mult produsele din acest magazin și obișnuiesc sa achiziționez mai mereu de la ei !

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.