Notificare carolimetrică în bucătăria mea

Nu aţi auzit de carolimetrul termic de la Caroli?

Nici eu, până de curând. Dar nu că l-aş fi văzut eu pe eticheta salamului la noi în frigider. Ci fiindcă mi l-au arătat ai mei copii. Într-un mod original.

Pregătire de gustare

Eu abia venisem de la cumpărături. Am despachetat, am trecut la ţinuta de casă şi am pus maşina de spălat haine în funcţiune.

Copii erau ca de obicei: Extra Energy! Mereu sunt plini de energie, ori eu sunt prea obosită să le fac faţă.

Şi încep cumva pregătirile pentru o gustare ca pe vremuri. O gustare care bunica ne-o servea cu mare drag şi care era una tare delicioasa: sandviş cu salam.

Şi cum eu sunt cu postările pe grupuri culinare, aşez frumos totul pentru poze apetisante.

pregatire sandvis cu salam

Chifle, salam, brânză pufoasă, castraveţi şi roşii. Se anunţa a fi o gustare pe cinste.

Amânăm momentul

Am reuşit să fac o poză (reuşită zic eu), apoi începe maşina de spălat să facă un zgomot oribil şi să scoată apa pe lângă ea, afară în hol, în loc de ţeava de evacuare a apei.

A trebuit să amân momentul asamblării gustării. Nu că mi-ar fi luat mult timp, dar ai mei copii se pregăteau de bălăceală în apa din hol. 😛 I-am rugat să-mi lase un pic de spaţiu de manevrare şi le-am oferit cărţile de colorat pentru a avea ocupaţie.

Prea linişte

Când e prea linişte în casă cu doi copii, ceva nu-i bine. Ori sunt foarte concentraţi, ori fac ceva boacăne şi nu vor să fie descoperiţi.

Trecuse deja jumate de oră şi abia am reuşit să scot apa şi să repun maşina în funcţiune. Când începe al meu băiat:

Mami, mami, mami! Salamul şi-a schimbat culoarea!

-Ce salam? Cum să-şi schimbe culoarea?

Ai mei copii au dat iama în ingredientele pentru gustări. Băiatul a luat  în primire salamul şi fetiţa chiflele. Fiecare cu preferinţa lui. Dar, totuşi, cum să-şi schimbe culoarea salamul?

Mami, când l-am luat eu, avea eticheta verde! Acum e galbenă! Că m-am jucat cu eticheta. Pare a fi ceas de formula unu. A fost distractiv!

-Serios?! Da’ ce cauţi tu cu salamul în mână? Şi ai şi muşcat din el?

-Păi cum să mănânc altfel?!

El ca el, dar fetiţa lăsase firmituri de la chiflă, peste tot prin cameră. Acum trebuia să pun şi aspiratorul la treabă. Dar mai întâi lămurim cu salamul, apoi din nou treabă.

Hai să vedem dacă era verde. Că am făcut poze.

Nu vreţi să vedeţi ce făţucă mândră a făcut când şi-a dat seama că a avut dreptate. Că eticheta salamului chiar îşi schimbase culoarea.

Carolimetrul termic Caroli

Noul carolimetru termic de la Caroli are rolul de a te ajuta să observi temperatura produsului. Atunci când eticheta este verde, produsul este la o temperatură optimă pentru consum. Dacă eticheta este galbenă, produsul trebuie pus la o temperatură mai rece.

Eticheta care este lipită pe salam este una inovatoare şi are un cadran termosensibil. Acest cadran este cel responsabil de schimbarea de culoare. Cadranul termosensibil menţine eticheta de culoarea verde atunci când temperatura produsului este sub 8°C şi schimbă culoarea etichetei în galben când temperatura produsului este peste 8°C.

Politica companiei Caroli Foods este aceea de a livra produse păstrate în condiţii optime şi la temperaturi optime. De aceea salamul este doar începutul schimbărilor venite de la această companie.

Poftiţi la sandviş cu salam

Am reuşit să termin şi eu într-un sfârşit aceste gustări. Este prima mea #mâncarecunotificare datorită salamului special.

sandviş cu salam

Mămică obosită, copii fericiţi.  Cam aşa este cu notificarea carolimetrică în bucătăria mea.

Sau poate vreţi idei pentru gustare rapidă?!

Poftă bună!

Mă mândresc şi cu altă gustare, la fel de delicioasă şi apreciata de cei mici Muşuroi cu bacon şi carne.

23 Comments on “Notificare carolimetrică în bucătăria mea”

    1. Maaama, deci numai oameni care nu consuma mezeluri am pe aici. :))
      Asta da reusita!
      La noi in familie se merge pe diversificare. Din fiecare cate un pic. Mai ales ca sunt si copii. Decat sa le restrictionez acasa si la scoala sa pofteasca, mai bine stiu cat consuma si nu sunt in afara cercului. Ca nu e un cerc tocmai bun…. deja vrem prea multe.

    1. Fashiondoctor@ Mezeluriel de calitate sunt bune, gen salam de Sibiu si alte salamuri uscate. E adevarat au un aport mare de calorii.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.