Greutatea unei farfurii cu salată

În timp ce tăiam salata verde mă gândeam la ceea ce îmi pun acum în farfurie. Apoi, în timp ce tăiam carnea, mă gândeam cât de greu îmi este să aleg altfel. Și am făcut o poză pentru a ține minte că greutatea unei farfurii cu salată se cântărește în decizii și nu grame atunci când e vorba de schimbarea stilul alimentar.

Poate tu vezi în această farfurie prospețimea specifică unei salate, dar eu văd acum restricția. Una ce eu mi-o impun, pentru a-mi arăta că eu merit ceva mai bun decât ceea ce am. Mă mint singură de multe ori. Că sunt bine, că arat bine, când eu de fapt sunt distrusă pe interior- deși stau bine cu organele interne… încă. 

De exemplu, acum, în timp ce scriu aceste rânduri, îmi agit emoțiile și parcă aș ronțăi ceva pentru a nu mă simți atât de prost. Atât de grea. Să nu simt atât de multă presiune. Atât de multă scârbă.  Fiindcă aleg ca eu să decid pentru mine, eu sunt responsabilă pentru ceea ce sunt. Și dacă mă plâng de ceea ce sunt, mă plâng doar de alegerile mele proaste. Așa că, de ce naiba mă învârt în cerc?!

Toate de la o salată…

greutatea unei farfurii cu salată

Acum 7 zile am ales să intru în programul RESET.

Am primit un plan alimentar personalizat, potrivit pentru toată familia. Și, deși am avut enorm de mult entuziasm, acesta a scăzut pe măsură ce zilele deveneau mai pline de emoții.  – Azi. Nu mâine. Nu Luni

În primul rând că ai mei fac nazuri. Multe. Cu o grămadă de scuze. Și mă satur să tot explic de ce e bine să avem un program, de ce e bine să avem diversitate. La care se adaugă sprijin ioc pentru nevoile mele, pentru călătoria mea.

Și totuși am slăbit 1 kilogram. Cu toate provocările, cu toate alegerile bune și mai puțin bune, am slăbit 1 kilogram. Mama lui de kilogram!!!!

Ce mă ajută?

Mă ajută Iby fără să își dea seama. Co-fondatoarea programului Reset, mamă de gemene, femeie plină de voință și sprijinul meu în această călătorie. Postările ei din comunitatea Reset îmi dau energia de a alege altfel și în același timp mă ajută să mă domolesc și să nu mă agit când calc pe lângă plan.

Când unii oameni au o zi grea nici nu vor să audă de mâncare, pe când eu aș comanda prăjituri cu livrare la domiciliu. Relația mea cu mâncarea este una emoțională – Pedeapsa din farfurie. Sau recompensă? și am căutat să o simplific, însă viața se încăpățânează și mă testează de-mi sar neuronii în stomac!

Vreau să aleg o farfurie cu salată fiindcă îmi place salata, nu pentru că e sănătoasă și mă ajută !

Vreau să trec pe lângă o vitrină cu prăjituri și să nu îmi curgă balele și stomacul să facă ”zumba” de poftă!

Da, fac și terapie. Mă vindec în fiecare zi emoțional. Un psiholog face minuni, mai ales dacă ai ”apucături” alimentare ca a mele. Și un plan alimentar personalizat întărește vindecarea. Dar nimic nu vine ușor, vindecarea doare. 

Crezi că greutatea unei farfurii cu salată este relevantă?

Oare-mi ajunge o viață ca să mă vindec?

p.s. – codul ”carmen10” îți aduce o reducere de 10% pe site-ul resetforgood.ro

6 Comments on “Greutatea unei farfurii cu salată”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.