Rețeta cu apă preferată de bebeluși

Țin minte perfect cum am început diversificarea alimentației cu ambii copii. Țin minte chiar și rețeta cu apă preferată de bebeluși la modul general. Pe bune că nu știu să fi auzit de cineva să-mi zică de mofturi la așa deliciu.

Bine, am scris în articolul cu bebe la masă ce sprijin am avut eu pe partea de zen în preajma acelui moment din zi când e cu mâncare la bebe : )))

Dar acum, acum mi-a picat fisa că apa a jucat și joacă un rol important în prepararea mesei la bebeluși, copii, chiar și adulți. Mi-a picat fisa și atunci când am văzut diferența între preparatul gătit cu apă dură de fântână și apă minerală naturală oligominerală, de obicei Aquatique. Când am fiert pe carne de fierbeam țuică în acele ore și ieșea mai repede.

Despre apa la țară am scris în articolul acesta – Ce nu se vede din viața la sat.

Și acum…

Rețeta cu apă preferată de bebeluși

Rețeta cu apă preferată de bebeluși

Apă, morcovi, gulie, țelină, carne de pui, sare și…. tăieței de casă.

Te-ai prins că vorbesc despre supa de pui, cunoscută și ca ”leveșe” la noi în zonă?

Da, ca să ajung la varianta finală de supă cunoscută de noi ca adulți, se începe pe rând cu ingredientele. Eu așa am făcut cu cei doi copii la începutul diversificării.

Mai întâi au gustat din morcovul fiert, și cu acesta ne-am distrat o perioadă. (Gulia și țelina a fiert mereu în oala cu supă pentru a da gust). Apoi cărnița și morcov. Apoi după vârsta de un an, ca o încununare a perioadei de diversificare alimentară a bebelușului de 6-12 luni, farfuria finală, cu tăieței de casă, poate și un pic de pătrunjel frunze ca să îi dea aromă.

Ceva în genul supei despre care am scris aici a ajuns la ei în față pe la 18 luni – Testeză-ţi răbdarea gătind supă de pui

leveşe de pui

Apă nu doar în mâncare

Ci și în pahare, în sticle, în căni, în borcane atipice. Apă în fiecare zi. Minim 2 litri pentru noi ăștia mari.

Preluat de pe site-ul Aquatique:

”Necesarul zilnic de apă depinde de înălțime, greutate, temperatură ambientală, stare de sănătate, nivel de activitate și alimentație. Recomandarea specialiștilor este un consum de 30-40 ml de apă per kg-corp pe zi.”

Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpați, la o altitudine de 1.100 m, în zona protejată a Parcului Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. Cu o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de numai 98 mg/l, Aquatique este o apă minerală naturală recomandată pentru consumul frecvent al întregii familii.

Apă pentru ceai, pentru cafea, pentru smoothie.

Apă bună pentru preparat o mămăligă zdravănă sau o ciorbă delicioasă.

Apă bună mereu la îndemână; baxuri de apă la noi în debara, mai mereu de la Aquatique. Chiar și Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebelușilor si copiilor. Chiar și în anii 2019 și 2020 în cadrul concursului de degustări organizat de International Taste Insititute la Bruxelles, apa minerală Aquatique a fost apreciată cu 3 stele (Superior Taste Award).

Tu ai vreo rețetă preferată cu apă?

10 Comments on “Rețeta cu apă preferată de bebeluși”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.