Mini cheesecake cu cafea

Acest mini cheesecake cu cafea este genul de desert ce te îndulcește dar te și revigorează un pic. Din cauza cafelei din glazură. Este și acel desert ce se face repede și se poate impresiona invitații cu el. Depinde de forma în care alegi să îl asamblezi.

Eu am ales de data aceasta tava în care coc brioșe, ca să nu mai stau să tai felii de cheesecake. Așa, am scos ”porția” direct din tavă spre savurat.

O să îți fac și o trecere în revistă a celorlalte rețete din această categoria de desert brânzos:

Se vede că  îmi place, nu?!

Ingrediente necesare pentru 9 mini cheesecake cu cafea

Blat:

 • 5 linguri de musli cu fructe
 • 4 lingurițe de unt
 • 70 de grame de biscuiți
 • 1 linguriță esență de vanilie

Crema:

 • 200 ml frișcă lichidă
 • 125 grame de cremă de brânză
 • 50 grame ciocolată

Glazura cu cafea:

 • 50 grame de ciocolată
 • 1 linguriță de unt
 • 6 lingurițe de cafea
 • 2 linguri de apă
 • 2 linguri de ulei

Pregătire și asamblare

Recunosc. Cel mai mult am avut treabă cu glazura cu cafea. Însă am rămas surprinsă de cum a ieșit în cele din urmă. Și noroc că am avut pix și foaie la îndemână pentru a nota tot.

Blatul este simplu de făcut. Toate ingredientele le-am pus în blender și l-am lăsat să-și facă numărul.

În tava de brioșe am pus fâșii de hârtie de copt, astfel încât să pot așeza blatul ca pe un fel de suport. După ce am pus blat în fiecare spațiu, am pus tava la rece până am făcut crema.

Pentru cremă am bătut mai întâi frișca lichidă, apoi am adăugat crema de brânză și la final am adăugat ciocolata topită – am folosit ciocolată neagră de data aceasta, dar merge mai bine cu ciocolată albă în mod general. Iar amestecul acesta de cremă l-am pus peste blat și apoi iar la rece.

pregatire si asamblare cheesecake

Pentru glazura de cafea am vrut să fac ceva mai special, astfel că am făcut ca pentru cafeluța dalgona ce a înnebunit lumea în acest an.

Atenție- glazura este făcută în două etape!

În primă fază am făcut crema de cafea, cu ajutorul lingurițelor de cafea și celor 2 linguri de apă fierbinte. Acestea le-am pus într-o cană și apoi am folosit mixerul pentru a aera amestecul. Se vede mai sus cum a ieșit.

Separat, am pus ciocolata și untul la topit. Apoi am adăugat crema de cafea peste. Din acest amestec am adăugat peste mini cheesecake câte un pic peste fiecare – am pus astfel încât să rămână amestec. Și am lăsat câteva porții și fără glazură pentru copii. Și am pus iar tava la rece.

APOI, în a doua fază am pregătirii glazurii, amestecul rămas – ar trebui să rămână destul de mult– primește 2 linguri de ulei (alimentar sau de cocos) și se pune iar la topit. Acest al doilea strat de glazură l-am adăugat după ce am scos mini cheesecake-ul din tavă, înainte de a-l servi.

Inițial am zis că voi simplifica glazura la următoarea tură de cheesecake cu cafea, dar îmi place atât de mult cum a ieșit, că așa va rămâne!

Mini cheesecake cu cafea

cheesecake cu crema de cafea mini cheesecake cu cafea

Textura este WOW WOW WOW!

Iar combinația de arome m-a cucerit. Cu toate că eu sunt fana combinației dulce-acrișor, cafeaua cred că a oferit acel boost de aromă cheesecake-ului.

Mi se pare o variantă de desert ideală pentru ocazii speciale. Cum ar fi masa de Revelion. Sau o aniversare dedicată adulților. Sau o cină festivă cu viitori socrii : )

Crezi că te-ar cuceri o astfel de combinație?

Ce altă variantă de cheesecake ai mai încerca?

3 Comments on “Mini cheesecake cu cafea”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.