Desert cu mere și musli

Mă bucur că acest desert cu mere și musli face parte din categoria încercărilor ieșite bine din prima încercare. Trebuie să știi despre mine că îmi place să încerc diferite combinații, unele îmi ies, altele nu. Și că îmi place să fac de mult prea multe ori preparate cu ceea ce am prin casă.

Am încercat de exemplu să înlocuiesc la rețeta aceasta de fursecuri crăpate cu ciocolată zahărul cu îndulcitor. Și a ieșit ceva oribil! Oricât aș merge eu pe mai puțin zahăr, unele combinații nu se pot schimba sau nu se pot pune în practică.

La acest desert cu mere și musli a contat faptul că aveam câteva mere obosite în debara și nu știam ce să fac cu ele. Aruncarea la gunoi ieșea din discuție. Mere obosite= mere ce par că se usucă din interior spre exterior, sunt relativ moi și par uscate…

Dap, puteam face multe alte variante de desert cu măr. Am de unde alege:

Doar că nu aveam nici un chef să folosesc mixerul sau să fac pandișpan sau alte treburi sensibile.

Am fost inspirată să notez ingredientele și gramajele folosite. Folosesc tot mai des  cântarul electronic pentru preparatele ce necesită coacere. Așa știu o treabă în cazul în care vreau să refac la un moment dat preparatul.

Ingredientele folosite:

  • 250 grame de musli cu fructe de la SanoVita
  • 150 grame de făină
  • 150 grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 1 lgț praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 400 grame de mere tăiate cuburi

Desert cu mere și musli cu fructe

Cele 400 de grame de mere sunt cu mere gata curățate și tăiate cuburi.

Prima dată am făcut ”aluatul”, prin amestecarea tuturor ingredientelor într-un bol cu ajutorul unei linguri. Când s-au legat toate, am adăugat apoi cuburile de mere și am amestecat până când s-au încorporat toate.

Într-o tavă tapetată cu hârtie am pus ”aluatul” și apoi la cuptor la 180°, coacere sus-jos, timp de 40 de minute.

aluat desert cu mar si musli aluat copt de desert cu mar si musli reteta pentru desert cu mere si musli desert cu mere si musli

Chiar dacă arată în tavă ca un fel de omletă pufoasă și consistentă, am fost surprinsă de textura pe alocuri crocantă dată de musliul cu fructe. Acest aspect a contribuit la succesul acestui desert cu mere și musli neașteptat de bun.

Mă gândesc să încerc data viitoare să blenduiesc musli-ul, să văd cum iese dacă acesta este mai fin în compoziție.

Tu ai încerca această combinație?

Care este cel mai inedit preparat făcut cu ceea ce ai avut la îndemână?

5 Comments on “Desert cu mere și musli”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.