Doza de imunitate și energie zilnică

Cu ”traista” în spate și cu chef de viață am pornit în căutarea stării de bine. Și mi-am completat doza de imunitate și energie zilnică cu mici gesturi și acțiuni ce au impact mare.

Da, gesturile mici, făcute zilnic, au impact mare pe termen lung. O doză de ”energie” din sursă sigură poate să îmi dea boost pe mai multe zile, chiar și când mă simt mai fără chef. Iar doza de imunitate musai suplimentată, indiferent de anotimp, mai ales în condițiile actuale de pandemie.

Ce înseamnă sursă sigură pentru mine?
 • Înseamnă o carte bună, ce îmi pune mintea la contribuție.

Înseamnă o priveliște cu soare ce mă însoțește și-n zilele cu nori.

Înseamnă un pahar de cafea sau ceai ce să completeze cele de mai sus.

Combinația ideală pentru doza de imunitate și energie zilnică

Un rucsac lucrat de mână, umplut cu o carte ce mă ”chinuie” de ceva timp, cu vitaminele pentru mine și copii și cu o cană de cafea la purtător… pe malul Crișului, cu un strop de soare, vânt blând și liniștea naturii din mijlocul orașului.

Cum să nu fie asta o combinație de vis?!

Da, cartea ”12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru” mă chinuie fiindcă mă scoate mereu din zona mea de confort și îmi oferă perspective la care nu m-aș fi gândit altfel. Și totuși continui să o citesc, câteva pagini în zilele când îmi fac timp de citit, căci știu că pe termen lung îmi va prinde bine.

La fel de bine cum îmi prinde pe termen lung și suplimentul pentru energie la nivelul celulei ce am început să îl iau în fiecare dimineață. Da, face parte din gama de supliment pentru memorie, dar datorită coenzimei NADH, suplimentul este un puternic antioxidant și ajută la îmbunătățirea activității intelectuale și fizice. Cu doi pre-adolescenți în preajmă și cu un număr de ani în buzunar, nici mintea nu-mi mai este cum era : )))

Cana de cafea va fi curând completată de cana de ceai. Mai ales că este cană ceramică și este rezistentă la șoc (cu atâtea după mine, orice este posbil).

imunitate si energie

De ce port suplimentele și vitaminele cu mine?

Pentru că uit să le iau. Cele pentru mine. Căci cele pentru copii sunt la ordinea zilei.

Vitamina C pentru copii și Multivitamine cu  Biominerale pentru copii de la Biosunline sunt cele ce ne vor însoți în aceste sezon de provocări, ce apar o dată cu reintrarea în colectivitate a copiilor mei.

Iar eu, ca să îmi aduc aminte să iau dimineața suplimentul meu, îl port cu mine peste tot și seara îl pun la vedere. Ca dimineața să-mi ”sară în brațe”.

Ce mă ajută în fiecare zi

Pe lângă combinația descrisă mai sus, ce mă ajută enorm în fiecare zi, este când soarele nu are chef să își facă prezența pe cer și lasă nori să-și facă de cap.

Atunci, apelez și la alte surse sigure pentru starea mea de bine.

 • un dulce fără zahăr;
 • o plimbare cu bicicleta sau la pas prin zone liniștite din oras; dap, la noi se poate și așa;
 • să mă uit la pozele făcute în zile cu soare;
 • sar coarda;
 • mă întâlesc cu  o prietenă și stăm la vorbe;
 • trag un pui de somn;
 • mă uit la un film cu copiii;
 • desenez;
 • fac planuri de viitor.

Am evitat să menționez activitățile ce le fac împreună cu ai mei copii, căci acelea pot trece de la umplerea stării de bine, la secarea ei, în câteva minute. Este prea mare oscilația ca să o am pe lista de sursă sigură de bine… : )

Cum am mai scris și în alte materiale, mentalitatea face diferența.

Cum îți setezi gândurile și așteptările, cum vezi lucrurile, cum le gestionezi… contează enorm.

Cine mai are o minte încăpățânată?

Doza de imunitate și energie zilnică

Tu cum îți completezi doza de imunitate și energie zilnică?

21 Comments on “Doza de imunitate și energie zilnică”

 1. Buna! Frumos articol,felicitari! Si eu recurg la suplimente pentru imunitate,mai ales in acesta in acesta perioada!

 2. De doua ori pe an fac o cura cu vitamine, la recomandarea medicului.
  Un articol foarte util, mai ales ca imediat vine frigul si avem nevoie de suplimente.

  1. Să fie cu folos tuturor celor ce se simt inspirați de articol. Ma bucur ca ai gasi varianta potrivita tie, caci imunitatea mereu are nevoie de resurse pentru a face fata provocarilor!

  1. Multumesc pentru apreciere! Ma bucur ca ne putem inspira una de la alta, căci și eu am găsit inspirație în articolele tale : )

 3. Ce articol frumos, pe sufletul si nevoia mea acum! Caut soluții pentru reincarcare, iar suplimentele alea uit mereu sa le iau in ultima vreme

  1. Ma bucur ca am venit cu ceva ce sa te ajute! Sper sa tinem amandoua minte cat sunt de importante suplimentele si pentru noi, nu doar pentru copii. : )

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.