Cum mă ajută pe mine mișcarea în aer liber

Anul trecut sigur nu mă vedeam făcând mișcare în aer liber. Alegeam mai cu ușurință un abonament la sală, asta în ideea în care aș fi și mers până acolo. Și totuși am început cu pași mici să fac mișcare. Iar acum vreau să scriu și aici cum mă ajută pe mine mișcarea în aer liber, poate te conving și pe tine sau te tentez.

Comoditatea era la ea acasă. Mergea mână-n-mână cu stima de sine scăzută, cu lipsa interesului pe partea de aspect fizic, cu iluzia faptului că sunt sănătoasă dacă nu mă doare nimic și nu sunt pe tratamente medicamentoase.

Dar din August 2018 s-a schimbat totul.  De fapt, a început un pic mai devreme, în momentul în care am scris articolul Înfometarea văzută altfel.

Atunci s-au pus rotițele în mișcare și am ajuns unde trebuia să ajung pentru a nu face o prostie. Am ajuns într-un program de re-educare alimentară, ce este mult mai mult de atât. Pentru mine este mai mult de atât. Căci mă ajută să văd de ce mănânc, căci ce mănânc știu. Pedeapsa din farfurie. Sau recompensă?

Și apoi vine partea ce are legătură cu mișcarea în aer liber.

Cum mă ajută pe mine mișcarea în aer liber

Fiind în program, mănânc mult mai sănătos. Și logic, mă gândeam că voi trebui să mă mobilizez să merg și la sală. Dar NU! Mi s-a comunicat foarte clar și în repetate rânduri, că este nevoie de mișcare în aer liber. Și să încep cu plimbări ușoare. Ușor, nu?!

Pe naiba! Cum să zic eu alor mei că trebuie să merg la plimbare?! Fără nici un scop sau idee unde aș merge! Doar să ies din casă și să merg la plimbare.

Și totuși am ieșit. La început reticentă, singură. Apoi cu chef de plimbare, de ieșit, de aerisit. Uneori chiar însoțită de unul din copii. Cărora li s-a părut ciudat că mergem doar la plimbare. Ne plimbăm și povestim. Și este al naibii de bine.

Știi de ce??

Ies între oameni. Ies din casă. Respir mai bine, mai des. Las gândurile acasă. Mă simt mai ușoară.

Și am trecut la următorul nivel recent – am scos bicicleta pe pistă! Bicicleta tatălui meu stătea în scara blocului și am zis să-i fac rodajul. Căci tata s-a mutat la țară și nu are nevoie de bicicletă acolo. Poate de aceea modelul bicicletei este unul atipic, dar îi fac eu upgrade curând.

Au trecut muuuulți ani de când nu am pedalat o bicicletă prin oraș, dar nu am uitat cum să pedalez. Și cu cât merg mai des cu atât aș mai merge. Senzația este genială, plăcută, te scoate din orice pasă proastă. Acum trebuie să le fac instructajul și copiilor, căci vor și ei cu bicicleta.

Cum mă ajută pe mine mișcarea în aer liber

De ce să alegi mișcarea în aer liber?

Este gratuită! Nu te costă nici un leu să ieși din casă și să faci mișcare. Comparativ cu abonamentul la o sală de fitness.

Te scoate dintr-o pasă proastă din punct de vedere emoțional. Asta știu din propria experiență!!!

Să mai zic că face bine la sănătate?!

Te poate ajuta să legi prietenii. Întâlnind oameni care fac aceeași activitate ca tine se pot crea noi legături ce pot duce la prietenii. De testat pe pista de biciclete!

Bine, bine… da’ ce mișcare să fac?

Plimbări.

Alergat.

Mers cu bicicleta.

Dat cu role sau skateboard.

Fotbal sau baschet în aer liber.

Volei.

Tenis/ Badminton.

Sărit coarda.

Sau o combinație din cele menționate!

Important este să ieși din casă în aer liber și să faci mișcare!!!

Dacă ai nevoie de îndrumare pe partea de echipare corespunzătoare, vezi ce găsești pe site-ul celor de la Decathlon. Eu de acolo am ce îmi trebuie pentru plimbări și alergări ușoare. Acolo aș fi ajuns și pentru bicicletă dacă nu acceptam bicicleta tatei.

Tu ce mișcare faci? Preferi în aer liber sau la sală?

28 Comments on “Cum mă ajută pe mine mișcarea în aer liber”

 1. Plimbarile în aer liber sunt cele mai bune pentru trup si cred si sufet mereu alegem mișcare in natură

 2. Mersul cu bicicleta mi se pare cea mai buna metoda de a face miscare, dar si de a-mi relaxa mintea. Ma tenteaza sa invat sa ma dau si cu rolele.

 3. Eu nu prea am treaba cu sala si am ajuns o singura data in toata viata mea. Prefer mersul pe jos si ador sa merg cat de mult se poate. In perioada asta … mai putin delicata. Obosesc foarte repede si am cam renuntat la sport, dupa sarcina poate ca voi face ceva mai intens sport ca sa scap de kilogramele in plus.

  Am uitat sa mentionez ca mi-am luat o bicicleta, chiar din Decathlon este, pe care am luat-o cu un an inainte de a ramane prima oara insarcinata. Am mers cu ea doar o vara pentru ca dupa asta nu s-a mai putut si de atunci, de acum 6 ani, am cam abandonat-o desi imi place mult sa merg pe bicicleta

 4. Si eu prefer mișcarea în aer liber mai ales că stau la tara si imi place sa stau.afara cat mai mult timp. Ceea ce incurajez pe toti sa stea cat mai mult afara

 5. Da,mișcarea in aer liber este importanta pentru mine,deoarece sufăr de o boala autoimuna,mișcarea îmi stimulează circulația sângelui.Cu atât mai mult pentru cei sănătoși.

 6. Mișcarea în aer liberă e maxim de plăcută și am profitat din plin de zilele frumoase din ultima perioadă.
  Totuși, pentru exerciții mai ample prefer sala de fitness – aparatele din parc îmi dau senzația că-s de jucărie.

  1. Dap, cand e vorba de tonifiere sau modelarea unor anumite zone, la sala reusesti mai bine ca in aer liber. Apoi mai depinde si de zona in care faci antrenamentele si cum sunt aparatele. In Oradea sunt destul de bine echipate parcurile ce au astfel de zone de fitness 🙂

   1. Nu am fost niciodată la sală,dar nici nu-mi doresc,stau la țară și merg pe jos destul de mult pe fiecare zi și îmi place ! Merg și pe bicicletă ,fac destul sport ziua ,mai ales vara !

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.