Fursecuri fără zahăr, cu banane și unt de arahide

Nu orice fursecuri, ci fursecuri fără zahăr!

Ingrediente necesare:

  • 150 grame de unt de arahide
  • 100 grame de unt normal
  • 3 ouă
  • 3 banane ( cântărite au avut 288 de grame)
  • 1 plic de praf de copt
  • 400 grame făină de secară
  • 60 grame făină de cocos
  • 20 grame de sirop de agave

Pentru decor am folosit bănuți tip picături de ciocolată, fără zahăr, de la Sweeteria. Îi găsești aici.

Am început altfel

De obicei fac o scurtă introducere când am articol cu rețetă. De data asta am vrut să pun prima dată ingredientele. Nu toată lumea apreciază fursecuri fără zahăr. Nici desertul fără zahăr nu cred că este văzut cu ochi buni.

Însă, ca om ce a lăsat zahărul în urmă și ce a început pas cu pas să scadă cantitatea de zahăr până la deloc, zic să îți acorzi o șansă. S-ar putea să rămâi plăcut surprinsă și sigur să îți mulțumești după câtva timp că ai ales astfel. Obiceiurile sănătoase au nevoie de timp pentru a putea să le observăm impactul. Este mai complex subiectul acesta, dar, le voi lua pe rând și sigur vei găsi pe blog materiale ce să te ajute să îți faci o părere despre zahăr și schimbarea obiceiurilor.

Fursecuri fără zahăr

Ceea ce acum câteva luni părea imposibil de acceptat de ai mei copii, azi aceste fursecuri fără zahăr au fost vedete. Le-au plăcut și le-au lăudat. Chiar au vrut să ducă și să împartă mai multe cu colegii la școală. Ceea ce este WOW!

Rețete de fursecuri pe blog- în ordine descrescătoare în ceea ce privește cantitatea de zahăr folosită:

Preparare fursecuri fără zahăr cu unt de arahide și banane

În blender a pus bananele, untul de arahide și untul normal. Și am pornit blenderul pentru a obține o cremă fină din cele menționate. Apoi, am adăugat peste această cremă, tot în blender, ouăle, praful de copt și siropul de agave. Și iar am pornit blenderul pentru a obține o și mai faină cremă : )))

Combinața de unt de arahide ș banane o poți regăsi și în acest desert – Cheesecake cu unt de arahide și banane

Separat, într-un bol înalt, am amestecat cele două tipuri de făină.  ♥Da, am vrut neaparat să schimb făina albă din grâu cu altceva. De când am renunțat la zahăr, am renunțat și la făina din grâu ( știu, șoc și groază, a?!). Am încercat și făina din orez, dar la această delicioșenie de prăjitură – Prăjitură fără zahăr cu mere răzuite. Fără făină albă 

Peste făină am adăugat crema din blender și am amestecat bine, până am obținut un aluat cu o consistență fermă. Acesta a stat la frigider 4 ore.

Din acest aluat au ieșit 60 de fursecuri decent de mari ca și mărime!

Pregătire de coacere

Pentru a forma un fursec am folosit o linguriță. Ca să fie aceeași cantitate de aluat la toate fursecurile. Am modelat aluatul în formă de fursec și l-am așezat în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Când s-a umplut tava, am început să adaug picăturile de ciocolată fără zahăr menționate mai sus. A fost taaaare ”distractiv” să pun la fiecare fursec picătură cu picătură de ciocolată – am apăsat un pic în aluat, ca să nu curgă după fursec în cuptor.

Coacere

Tava cu primele 30 de fursecuri a stat 25 de minute la 180 de grade, cu funcția de coacere sus-jos. La fel au stat și următoarele 30 de fursecuri.

Servire

Ca și celelalte variante de fursecuri încercate până acum, și aceste fursecuri fără zahăr sunt mai bune servite după ce se răcesc.

Sedința foto

fursecuri cu banane fursecuri cu unt de arahide si banane fursecuri fără zahăr

Acum că știu că au trecere și la ai mei copii, le voi mai face fursecuri pornind de la această rețetă. Sunt o variantă numai bună de gustare de adăugat în pachețelul cu mâncare pentru școală.

Au trecut destul de repede– totuși au ieșit 60 de bucăți : ))) . Cele câteva bucăți ce au rămas și în treia zi, au fost numai bune cu o cană de ciocolată caldă. Și nu erau tari fursecurile!

Cum ți se pare această variantă de fursecuri fără zahăr?

4 Comments on “Fursecuri fără zahăr, cu banane și unt de arahide”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.