SBCM și cei din jur – Iubire și Carieră

SBCM= Sunt Bine Cu Mine

Acest material face parte din campania Sunt Bine cu Mine și cei din jur și aduce în lumina reflectoarelor povestea de viață a unui cuplu: Bianca și Doru. Da, poate poveste de viață e mult spus având în vedere faptul că povestea LOR este fragedă, având doar câțiva ani vechime. Însă alegerile lor și modul în care le-au implementat îi fac un model pentru ceea ce vrem noi să transmitem prin această campanie. (Noi însemnând eu și  Sofia)

Cuvintele alese de mine pentru ei sunt Iubire și Carieră. 

Ca să înțelegi ”mecanismul” campaniei te invit să parcurgi materialele anterioare:

Sunt Bine Cu Mine și cei din jur – Iubire și Carieră

” Nu, nu a fost dragoste la prima vedere, așa cum probabil că vă așteptați să aflați, ci a fost dragoste la a doua vedere.”

Inițial eu am ales cuvântul ”Familie” în loc de ”Iubire”, însă am recitit povestea lor, am mai analizat un pic anumite aspecte și am realizat că ”Iubire” este mult mai mult decât se vede la prima vedere. Asta și după ce am stat de vorbă cu cineva și mi-a zis următorul citat: ”Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia.” Maica Tereza

Familia te duce cu gândul la cuplu. La copii. La o ”echipă” ce are în comun ”același sânge”, fără a avea neaparat și aceleași valori/principii de viață. Și dacă nu ai familie, ce iubești?! Cui transmiți valorile tale?! La cine te raportezi când vrei să îți lași amprenta în lumea aceasta?!

Sunt gânduri și întrebări mari, ce au legătură și cu alt subiect. Însă modul în care Bianca și Doru și-au construit propria familie m-a dus cu gândul la IUBIRE. O altfel de iubire. Una care să dea sens vieții lor ÎMPREUNĂ!

Și-au CONSTRUIT iubirea și au pus bazele altfel pentru familia lor

Am vorbit ore în șir, ne-am întâlnit zilnic, ne-am împărtășit gândurile, planurile, idealurile și apoi ne-am îndrăgostit. Pur și simplu. Ne-am suit în mașină și am coborât weekend de weekend la o altă ”stație”. Nu ne-a păsat de absolut nimic pe lume, în afară de paharul de vorbe, zâmbetul pe chip și dorința de a petrece timp de calitate împreună.

Cât de bine cu tine și cu cei din jur să fii ca să îți ”permiți” luxul de a te lăsa dus de val și de a te simți în siguranță în același timp, explorând posibilitatea unei noi relații?!

Relationship status: it`s complicated / open relationship / single …. 

Aici apare nevoia majorității de a încadra în social media starea lor amoroasă.

Eu personal încă am dificultăți în a înțelege de ce este atât de important acest aspect, însă am acceptat fenomenul și îl gestionez după cum mi se prezintă în fiecare situație (da, sunt căsătorită, însă este acest aspect oare atât de relevant pe social media sau în viața reală încât să simt nevoia să îl prezint ca un element definitoriu al propriei mele persoane?! – da, îmi iubesc soțul și sunt mândră de noi ca și cuplu)

Iubire și Carieră în social media

Despre relația lor Bianca a punctat foarte bine ceea ce ne dorim să transmitem prin intermediul acestei campanii:

”Noi nu prea ne-am arătat lumii, nu prea am postat fotografii pe rețelele de socializare.

Am facut-o doar după ce ne-am căsătorit. Eram convinsă că va atrage prea mult atenția celor din jur, iar bârfele, discuțiile, explicațiile sunt lucruri de care nu doream să ne preocupam. Nu doream și nu aveam chef!

Noi facem absolut tot ceea ce simțim, când simțim și cum simțim. Suntem BINE cu alegerile noastre, suntem BINE cu noi! Am vrut să evităm tocmai întrebările de genul ”Nu-i prea repede?” Păi…prea repede în comparație CU CE? Cu momentul în care persoana respectivă a ales să facă acel pas? Ah, păi asta nu e treaba noastră… fiecare să facă cum simte.”

Iubire și carieră în social media

Dacă iubirea o percepem și o transmitem altfel în social media, în ceea ce privește cariera stau altfel treburile. Deoarece la un moment dat tot căutăm validarea muncii noastre, cu toții o facem. Și aici mă refer la apreciere și recunoaștere, nu la renumerație : )

În ecuația cuplului lor, Bianca și Doru au acționat diferit încă de la început. Încă de când și-au construit iubirea.  POVESTEA COMPLETĂ o găsești în materialul publicat pe site-ul Sofiei- perpectiva psihologului asupra acestui subiect.

Iar când vine vorba de carieră, în momentul în care într-o familie apare primul copil, cariera mamei devine copilul. NU?!

Subiectul acesta este unul de suflet pentru mine, întrucât am trecut prin această zbatere, căutând echilibrul între familie și carierăCeea ce Bianca și Doru au reușit în urma comunicării mult mai clare și mai conturate în relația lor și eu abia târziu am ajuns la idee, a fost:

”Sarcinile și responsabilitățile în familia noastră le împărțim cum știm mai bine. Ar fi absurd să spunem că le împărțim în mod egal, pentru că nu e așa. Le împărțim în așa fel încât fiecăruia dintre noi să-i revină exact lucrurile la care se pricepe mai bine. De exemplu, pentru că Doru e partea mai linistita a cuplului, el se ocupă ca cel mic să-și facă somnul atât de necesar unei dezvoltări sănătoase și armonioase.”

ÎMPĂRȚIM!

Acesta este cuvântul magic. Sigur se găsește o cale de mijloc atunci când o și cauți împreună cu partenerul/partenera.

Buuun.

CARIERA în social media a unei mame este reprezentată de sutele de poze puse cu copilul. NU?!

Și atunci când, după o perioadă, postezi altceva, poate o ieșire cu prietenele, poate o întâlnire profesională, reacția în social media – ”Da` copilul unde e?! Cu cine l-ai lăsat?!

Poate sună răutăcioasă observația mea, însă noi am creat imaginea respectivă despre noi. Dap, aici mă includ, deși postările mele cu copii sunt rarisime.

Cum menționam și mai sus în partea de iubire – sunt soție însă nu postez astfel încât lumea să mă perceapă doar ca soție / sunt mamă însă nu postez doar despre copii sau trăirile mele ca și mamă / sunt femeie dar nu postez doar aspecte feminine / sunt antreprenor dar nu postez doar despre firmă / sunt blogger dar nu fac din asta tam-tam / sunt om de marketing și nu postez doar despre marketing….

Imaginea ce tu o ai în social media îți aparține! Tu postezi, tu scrii, tu distribui, tu comentezi. TU!

(da, sunt și conturi sparte și alte cele, dar vorbesc la modul general).

cariera prin filtru social media

În social media toți suntem experți într-un domeniu sau mai multe… în funcție de trending, nu?!

Aceasta să fie cariera noastră?! PĂREROLOG DIGITAL

APRECIERE

Îi apreciez enorm pe cei doi oameni ce au ales să își expună acum povestea lor, în cadrul acestei campanii.

Îi apreciez pentru tăria lor, pentru răbdare lor, pentru stima lor de sine, pentru încrederea care au o în ei și în relația lor.

O apreciez pe Bianca și rezonez cu ea și ca mamă, și ca om, și ca femeie din punct de vedere profesional.

Îl apreciez pe Doru pentru tot ceea ce este el. Pentru tăria lui de caracter expusă în fața celor din jur în momentul în care a ales să se implice diferit într-o relație și ulterior în propria lui familie. Îl apreciez pentru sensibilitate și pentru faptul că nu o ascunde ca și cum ar fi ceva dăunător pentru un bărbat. Îl apreciez pentru echilibrul ce îl caută mereu într-un mod sănătos și cel îl implementează în cuplu și familie.

Da, am scris mai multe aprecieri pentru Doru, deoarece este un bărbat atipic în schema societății românești. Și este un model de analizat și urmat.

Familia lor este un model. Relația lor este un model.

Avem nevoie de astfel de modele atât în social media, cât și în jurul nostru. Ei sunt bine cu ei și cu cei din jur, cu tot cu alegerile atipice făcute.

Tu cât le permiți oamenilor din jur și din mediul online să-și dea cu părerea despre propria iubire și carieră?

Ești bine cu tine și cu cei din jur pe acest subiect?

21 Comments on “SBCM și cei din jur – Iubire și Carieră”

  1. De multe ori am dezbătut în capul meu cele două concepte iubire si cariera cred totuși că cel mai bine ar fi sa găsim un echilibru intre cele două sa mentinem o balanță constantă intre ele si sa nu le lăsăm sa se bată intre ele.Daca scopul este sa le ai pe amândouă atunci trebuie sa iti aloci timp astfel încât să le mulțumești pe amândouă. Si cel mai important este sa nu uităm că timpul este un dar pe care dacă îl irosim fără un scop nu mai primim altul înapoi așa că trebuie sa avem mare grija cum îl gestionam

  2. Felicitări pentru articol și pentru abordare!
    Cred că a fi bine cu tine însuți nu este complet sau nu este totul, dacă nu suntem la fel cu cei din jurul nostru. Nici mie nu-mi place să mă expun- eu și familia mea- tocmai pentru că am trecut prin niște experiențe care m-au marcat în mod nefast. Sunt un om sincer, mă exprim așa cum simt, dar nu mă simt bine să mă expun . Dar, alegerile aparțin fiecăruia iar SBCM poate avea definiție personalizată.

  3. Foaret dragut articolul,mi ar placea sa mai citesc genul acesta de povesti frumoase! Multa fericire!! Au fost momente cand am permis gandurile altora sa patrunda in mintea mea , dar nu am actionat niciodata dupa parerile lor ci numai prin filtrul mintii mele. Acum nu mai conteaza ce spun cei din jur, probabil si intelepciunea varstei!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.