Atelier în deplasare. Sunt Bine cu Mine a ajuns în Beiuș

Scriu acest rânduri cu o oarecare mândrie, dar și cum multă recunoștință. Scriu aceste rânduri pentru a-mi aduce aminte cum a fost primul atelier în deplasare, primul atelier Sunt Bine cu Mine susținut în orașul Beiuș. Scriu aceste rânduri ca o dovadă a faptului că efortul depus și consecvența aduc în cele din urmă și rezultate. Scriu aceste rânduri de mulțumire în primul rând Sofiei și apoi tuturor celor care ne-au acordat încredere și ne-au permis să ajungem și în acest punct.

Tema acestui atelier a fost minte conectată la corp, inspirate fiind de cartea ”Când corpul spune NU” – Gabor Mate. Despre atelierul susținut în Oradea pe această temă am scris aici – Călătorie spre interior prin introspecție. Minte conectată la corp. De data aceasta am adaptat informațiile și activitățile astfel încât să se plieze pe noul grup format în Beiuș.

Dacă în Oradea am mers pe direcția direcția mâncatului pe fond emoțional, acum am mers pe ceea ce am trăit eu cu crizele de fiară și de acolo am dezvoltat. Dar până la partea cu exemplu personal a fost partea de structură cu informații relevante din domeniu oferite de psiholog Sofia Laza. Per ansamblu a fost WOW. Eu așa am văzut, asta am simțit. Și pentru această ocazie specială se cuvine o perspectivă personală, nu?!

Atelier în deplasare

Acum 4 ani nu mă vedeam eu co-organizând ateliere de dezvoltare personală, darămite să ajung cu activitățile în alte orașe. A fost un drum luuung, plin de provocări, de reușite, de eșecuri – numitorul comun fiind mereu ”ADAPTAREA”. Și când a mers bine și când a mers rău am căutat să adaptez ceea ce trăiesc pentru a avansa. Doar încercând am ajuns unde sunt acum.

Ziua de 09.02.2023 va fi una mereu specială pentru mine.

Îmi place să conduc mașina, dar până acum nu am avut ocazia să merg ”singură” pe distanțe medii sau lungi  pentru că soțul își asumă acest rol. Ei bine, până la Beiuș și înapoi, am fost șofer și m-am simțit tare bine. Da, Sofia a fost ”co-pilot” și uneori m-am surprins ușor copleșită de drum, de curbe, de nou, dar am stăpânit foarte bine situația. Ca să nu-ți zic cum a fost la întoarcere, pe întuneric/ beznă, doar noi pe drum. Ciudat, dar asta a fost. Am ajuns cu bine și asta contează. A fost și aceasta o premieră pentru mine.

Atât de specială a fost această deplasare pentru mine încât le-am cumpărat alor mei o mică amintire din Beiuș. Nu este ceva specific zonei, dar este ceva ce sper să le aducă aminte de prima deplasare a mamei lor cu atelierele ce le susține în alte orașe (orașE – da, avem planuri mari).

Ce a fost specific zonei au fost plăcintele calde cu brânză – plăcinte de Beiuș ce au fost o surpriză din partea Ioanei (vinovata pentru deplasare noastră/ cea care ne-a căutat și chemat acolo). Dacă mă întrebi ce mi-a plăcut cel mai mult, sunt clar plăcintele. A fost pentru prima dată în viața mea când am mâncat așa ceva și bineînțeles că le țin minte și le voi asocia cu acest prim atelier în deplasare. Le-am adus și alor mei câteva bucăți și le-au devorat.

Să îți zic de conversațiile purtate cu Sofia pe drum spre și dinspre Beiuș?! Un pic peste două ore de discuții, schimb de idei, planuri de viitor. Și, i-am zis la un moment dat Sofiei că eu știu că sunt valoroasă și deșteaptă, dar zău că atunci când vorbesc cu ea mă simt și mai deșteaptă șiiiiii … pusă în valoare. Pentru mine ea este un generator de bine și îi voi fi veșnic recunoscătoare. 

Viitorul sună fain… sună Sunt Bine cu Mine… și în alte orașe?!

Sunt Bine cu Mine a ajuns în Beiuș

pregatire atelier beius atelier in deplasare la beius atelier beius sunt bine cu mine minte conectata la corp primul atelier in deplasare bunatati de beius exercitii beius sunt bine cu mine la beius

Pentru mine a fost un atelier reușit. Participantele chiar zicându-ne că și-ar dori să mai venim și că le-a plăcut mult. Până la urmă subiectul este unul de interes și trebuie să ne acordăm și nouă niște merite, nu?!

Despre carte am scris mai multe în acest articol – Recenzie Când corpul spune NU

Am ținut să le transmit participantelor și țin să menționez și aici un aspect ce pentru mine este important.

Starea mea de bine o transmit celor apropiați mie, începând cu copii și soț. Ca ai mei copii să se simtă normali într-o lumea ”nebună” e nevoie să ofer și celor din jurul meu acces la starea mea de bine, la cunoștințele mele. Scopul acestor ateliere este de a oferi instrumente participanților să-și găsească starea lor de bine și să-i molipsească și pe cei din jur – fie făcând ei însăși asta, fie ”convingându-i” să participe la aceste ateliere.

Împreună putem crea o stare de bine! Cu cât sunt mai mulți oameni bine cu ei, la nivel conștient și autentic, cu atât ne este tuturor mai bine. NU?!

În ce orașe crezi că ar mai avea impact atelierele Sunt Bine cu Mine?

One Comment on “Atelier în deplasare. Sunt Bine cu Mine a ajuns în Beiuș”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.