Cum a fost la Oradea Trail Race 2024?

Primul concurs de alergare din 2024  la care m-am înscris și vin acum cu un articol în care scriu cum a fost la Oradea Trail Race 2024. Pe distanța de 10km, la care m-am înscris, am mai alergat și cu alte ocazii/concursuri de alergare, dar niciodată pe un traseu tip trail. Maică soare viața meu.

Mai întâi îți dau un pic de context. Deoarece acest concurs a fost primul pentru care m-am și pregătit altfel. Adică – Alergare 1km pe zi timp de 5 zile plus exerciții zilnice menite să-mi crească rezistența la efort. Plus, mai am și acest material tip video postat în social media săptămâna aceasta.

A fost și primul concurs pentru care m-am pregătit și pe partea de ”suplimente” oferite corpului meu. Nu de alta, dar fac 38 de ani anul acesta și nu mai merge cum mergea. Așa că, pe lângă magneziu și Litorsal, am mai pompat și fructe, nuci, proteină și muuuultă apă.  Plus odihnă suplimentară.

Dar, din cauza traseului care pentru mine este în categoria mediu spre dificil, nu mă pot lăuda cu o impresie prea bună pe partea de timp. Sau pe partea de loc în cadrul competiției. La un moment dat, în timpul alergării, mă și gândeam să nu-și facă organizatorii o impresie proastă, în sensul că-mi bat joc de ei din cauza faptului că nu trag mai tare de mine. Mi-a trecut acest gând pentru că eu așa sunt.

Cum ziceam și în clipul de mai sus, mie îmi lipsește gena competiției și nu forțez nimic ca să câștig în sensul clasic. La mine altfel se măsoară câștigul.

Cum a fost la Oradea Trail Race 2024?

Foarte greu. Dar foarte fain!

Am fost tare surprinsă de faptul că s-au înscris mai mulți participanți la cursa de 21km decât la cea de 10km și 5km combinată. Aia da treabă. Ca să vezi nivelul de pregătire și competiție a participanților de la Oradea Trail Race 2024.

Unul din principalele motive pentru care continui să mă înscriu la concursurile de alergare este oferit de oamenii care sunt acolo. Organizatori, participanți, voluntari, susținători. Mereu am găsit oameni care au încurajat și susținut mișcarea, oricât de repede am alergat. Pe traseu mă încurajau pe mine alergătorii care m-au ajuns din urmă de la traseul de 21km… eu fiind la cel de 10km … iar la linia de finish… pfoai maică… după ce am trecut m-au năvălit lacrimile de bucurie și recunoștință.

Traseul

Pe cât de greu, pe atât de fain.

A fost tare greu din cauza dealurilor și fain tot din cauza dealurilor (altitudinea maximă a fost 322m) . Pe cât de greu a fost la urcare, pe atât de fain a fost la coborâre.

Eu de-abia urcam primul deal, gâfâind, și deja cei de la 5km se întorceau. Iar eu îi încurajam și aplaudam. Erau oameni atât de faini și eu eram uimită de capacitatea lor de a urca dealul acela în alergare. Am trecut de zona de întoarcere pentru 5km și am ajuns să văd niște peisaje uimitoare. Dap, eu mă încărcam de la asta și eram recunoscătoare că sunt acolo și că pot face asta. Mai alergam, mai mergeam la pas grăbit, mai mă opream oleacă să-mi trag suflul…

Când am ajuns la porțiunea de coborâre pe traseul de 10km, deja m-au ajuns cei care porniseră cu 30 de minute mai repede pe traseul de 21km. Apăi și când am pornit pe porțiunea de coborâre, am coborât nene, nu glumă. Nu-mi mai simțeam picioarele, atât de mișto era avântul primit.

Dar nu bine m-am bucurat de elan, că mi-am adus aminte de DEAL. Dealul ăla de care-mi era mie groază. Nu-mi este drag din cauza înclinației. Este destul de abrupt și până acum nu am reușit niciodată să-l fac în alergare. Nici măcar la pas grăbit nu este ușor.

Uite așa l-am întâmpinat.

Cum a fost la Oradea Trail Race 2024

După ce am ajuns în vârful acelui deal, a urmat doar partea de coborâre și trecerea liniei de finish. Cei 10km au fost până la urmă 11km.

Sunt tare mândră de mine.

Chiar dacă am fost pe ultimul loc.

Chiar dacă am tras cât am simțit că pot și poate ar fi fost loc de și mai bine de atât.

Chiar dacă ai mei m-au luat peste picior când am ajuns acasă – că de ce mai particip dacă nu câștig niciodată.

Eu fac asta pentru mine și pentru viitorul meu. Eu fac asta pentur că pot și pentru că nu vreau să demonstrez nimănui că e nevoie să fiu prima ca să fiu considerată câștigătoare. Nu am pregătire de competiție și nici un stil de viață specific sportivilor. Sunt o femeie cu un stil de viață activ, căruia îi face plăcere să alerge și căruia îi place să fie înconjurată de oameni pasionați de mișcare.

Câștigul meu?

  • Să pot face asta toată viața.
  • Să pot inspira alte femei să pornească pe acest drum, și ele să descopere singure care le sunt limitele și capacitățile fizice.
  • Să pot fi un model pentru MINE!

Concluzia

Chiar dacă a fost printre cele mai grele trasee pe care le-am parcurs, acesta este preferatul meu de până acum!

Felicităril organizatorilor pentru tot!

  perfect-tour.ro

P.S. Primul concurs de alergare pe altfel de teren a fost pentru mine în 2022 – Alergarea în pădure, în timpul unei competiții

2 Comments on “Cum a fost la Oradea Trail Race 2024?”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.